GAM koopt Portugees transportbedrijf

Het Spaanse GAM heeft de goederenbehandelingsactiviteiten van het Portugese bedrijf Grupo Ascendum overgenomen, inclusief dealership in Portugal voor Hyster- en Yale-vorkheftrucks.

GAM heeft € 4 miljoen betaald voor het bedrijf, waarbij 22 werknemers zijn overgestapt naar zijn Portugese dochteronderneming. Het overgenomen bedrijf rapporteerde vorig jaar een omzet van € 4 miljoen.

De deal geeft een verdere impuls aan de material handling-activiteiten van GAM. Eerder deze maand nam het Recamasa over, een verhuur- en verkoopbedrijf voor heftrucks in Spanje, dat Yale vertegenwoordigt.

Pedro Luis Fernández, President en CEO van GAM, zei; “De aankoop van deze business area van een zo belangrijke groep als Ascendum versterkt ons in Portugal en stelt ons in staat om onze groei-routekaart voort te zetten op het Iberisch schiereiland en andere landen waar we aanwezig zijn. Voor de Portugese markt is er geen betere partner dan Ascendum”.

Voor José Luis Mendes, CEO van Ascendum, toegevoegd; “We zijn er zeker van dat GAM met deze transactie de continuïteit en ontwikkeling van het bedrijf zal waarborgen.”

Ascendum is een grote industriële apparatuurgroep in Portugal. Met een omzet van € 880 miljoen in 2019, is het een dealer van Volvo Construction Equipmemnt en is het ook betrokken bij producten zoals material handling, infrastructuur, vrachtwagens en auto’s. Het is actief in 14 landen in Europa en Amerika.

Overig nieuws