60 snorkels voor de Amerikaanse overheid

De Amerikaanse regering heeft 60 high-spec 46ft Snorkel A46JRT knikarmhoogwerkers besteld bij verkoopbedrijf Alden Equipment.

De A46JRT biedt een werkhoogte van 16,3 meter en een maximale reikwijdte van 7,35 meter bij een op- en overhoogte van ongeveer acht meter. Functies zijn onder meer een jib van 1,5 meter met 140 graden articulatie, zero tail swing en een secundair bewakingssysteem.

Speciale kenmerken zijn onder meer een nieuw dubbel platform met een capaciteit van 295 kg en 340 kg, bijgewerkte bovenste en onderste bedieningspanelen en een extra brede aluminium mand van 1,82 meter bij 760 mm met salondeuren en een vloer met veel grip. De gieken zijn ook uitgerust met een reeks extra opties, waaronder vliegtuig- en verlichtingspakketten, een sleepkit, extreme weers-/omgevingspakketten en stroom en lucht naar het platform.

Alden zal de booms leveren aan een ‘niet bekendgemaakte klant van de Amerikaanse overheid’, zowel in de VS als internationaal.

Charles Barber, verkoopmanager van Alden Equipment die de overheidsopdracht binnenhaalde, zei: “We zijn ongelooflijk verheugd om deze eerste bestelling voor 60 Snorkel A46JRT’s voor onze Amerikaanse overheidsklant te verkrijgen, waarvoor een aanzienlijk biedproces van een jaar nodig was. De Snorkel A46JRT is het ideale product voor hun project en ik wil graag onze dank uitspreken aan Mike Coleman en het Snorkel-team voor de samenwerking met ons om de lift aan te passen aan hun exacte eisen.”

David Smith, president van Snorkel’s Elwood-faciliteit waar de gieken zullen worden geassembleerd, voegde toe: “Dit is een aanzienlijke volumeorder voor Snorkel A46JRT’s en ik spreek namens ons team in Elwood, Kansas als ik zeg dat het ons enorm trots maakt om producten te bouwen die bestemd zijn voor gebruik door Amerikaanse overheidsinstanties, in binnen- en buitenland. Ik wil ook Alden Equipment bedanken voor hun toewijding om deze order binnen te halen, waarvan we weten dat het veel tijd en moeite van hun kant kost.”

Overig nieuws