Franse verhuurportaal haalt 12 miljoen euro op

Idir Ait Si Amer (rechts), mede-oprichter en CEO van Tracktor, met mede-oprichter en COO Julien Mousseau. (Foto: Tracktor)

Het Franse verhuurportaal Tracktor heeft 12 miljoen euro opgehaald om de verdere ontwikkeling van zijn technologie te financieren en om zich voor te bereiden op een uitbreiding in Europa volgend jaar.

Tracktor, opgericht in 2017, heeft een online verhuurplatform ontwikkeld waarmee aannemers prijzen en beschikbaarheid van apparatuur kunnen vinden bij 400 Franse verhuurbedrijven. De claim is dat aannemers overal in Frankrijk materieel “in 3 klikken” kunnen boeken.

Het bedrijf zei dat zijn portaal al wordt gebruikt door 3500 kleine en middelgrote aannemers in Frankrijk. Het verwacht dat de omzet dit jaar zal verdrievoudigen. De nieuwe investering zal het bedrijf helpen een mobiele app en een beheertool te ontwikkelen om aannemers te helpen al hun verhuuractiviteiten te centraliseren en hun interne processen te digitaliseren.

“Het doel is om de standaard te worden voor verhuur in Frankrijk en om de internationale expansie in Europa vanaf 2023 voor te bereiden”, aldus het bedrijf.

De nieuwe fondsen zijn opgehaald bij AXA Venture Partners (AVP), Bpifrance via zijn Digital Venture-fonds, en historische investeerders Kerala Ventures, BTP Capital Investissement en ondernemers Pierre Kosciusko-Morizet, Pierre Krings, Xavier Niel en Pascal Casanova.

Idir Ait Si Amer, mede-oprichter en CEO van Tracktor, zei; “We kozen voor AXA Venture Partners en Bpifrance voor deze ronde omdat we dezelfde visie en ambitie delen: de one-stop-shop voor de verhuur van bouwmachines worden met de beste klantervaring in de sector dankzij onze technologie en ons product.” De mede-oprichter van Si Amer is Julien Mousseau, de COO.

François Robinet, Managing Partner van AXA Venture Partners, zei dat Covid een enorme versneller was geweest in de acceptatie van digitale oplossingen voor zowel particulieren als bedrijven; “We denken dat er de komende jaren veel B2B-marktplaatsen zullen ontstaan. In deze context geloven we dat Tracktor, door een marktplaats voor de verhuur van zwaar materieel op te zetten, deze markt voor de bouwsector grondig kan transformeren.

“We waren overtuigd door de visie van Idir en Julien en geloven dat zij de juiste zijn om deze in Frankrijk en in het buitenland uit te voeren.”

Overig nieuws