Konecranes benoemt nieuwe CEO

Konecranes, heeft Anders Svensson aangesteld als chief executive. In de tussentijd zal CFO Teo Ottola blijven fungeren als interim-ceo.

Svensson komt na 14 jaar bij Sandvik in dienst bij het bedrijf, waar hij sinds vorig jaar president is van Sandvik Rock Processing Solutions. Hij is sinds 2015 president van verschillende Sandvik-divisies, daarvoor was hij Chief Purchasing Officer voor Sandvik Construction en Sandvik Mining.

Svensson, een Zweeds staatsburger en chemisch ingenieur van opleiding, begon zijn carrière in 2000 als R&D-ingenieur bij Svedala en verhuisde in 2002 naar Metso Minerals als ontwikkelingsmanager voor de divisie Wear-producten, waarna hij na drie jaar naar Sandvik vertrok.

Voorzitter Christoph Vitzthum zei: “Ik ben zeer verheugd de benoeming van Anders Svensson als president en CEO van Konecranes aan te kondigen. Hij heeft een overtuigend trackrecord in het leveren van winstgevende groei en ervaring met wereldwijd werken. Met zijn resultaatgerichte en boeiende aanpak, sterke klantgerichtheid en menselijke vaardigheden is hij goed toegerust om Konecranes te leiden.”

“De raad van bestuur van Konecranes startte in maart een internationaal zoekproces onmiddellijk nadat de geplande fusie met Cargotec was geannuleerd. Verschillende excellente kandidaten werden beoordeeld. Anders Svensson toont de juiste mix van competenties, persoonlijke kwaliteiten en ervaring om Konecranes op zijn spannende reis te leiden.”

Svensson voegde toe: “Ik ben vereerd en opgewonden om de kans te krijgen om Konecranes te leiden, een wereldwijde marktleider die bekend staat om zijn unieke service en apparatuuraanbod en geweldige mensen. Dit is een opwindende tijd om zich bij het bedrijf aan te sluiten, aangezien Konecranes, met zijn toonaangevende technologie en digitale en automatiseringscapaciteiten, zich in een unieke positie bevindt om klanten te ondersteunen bij het verder verbeteren van de veiligheid, productiviteit en duurzaamheid van hun activiteiten. Ik kijk er erg naar uit om met nieuwe collega’s over de hele wereld samen te werken en te bouwen aan een geweldige basis voor winstgevende groei en toekomstig succes.”

Overig nieuws