Leguan benoemt distributeur voor Slowakije

De Finse spinhoogwerkerfabrikant Leguan Lifts heeft Grolos aangesteld als distributeur voor Slowakije.

Grolos werd opgericht als distributeur van land- en bosbouwmachines en begon zijn productassortiment uit te breiden toen het in 2010 de distributeur werd van de compacte wielladerreeks van Avant. Avant en Leguan maken beide deel uit van de Avant Techno-groep. Het bedrijf is gevestigd in Rakovo, centraal Slowakije.

De benoeming maakt deel uit van het programma van Leguan om zijn geografische spreiding te vergroten en de productie uit te breiden, na een aanzienlijke voortdurende investering in onderzoek en ontwikkeling en de onlangs gelanceerde om zijn productiecapaciteit uit te breiden, om gelijke tred te houden met de groeiende vraag.

Leguan Vice President Sales & Marketing Jori Mylläri zei: “We hebben veel goede feedback over Grolos gehoord van andere Leguan-distributeurs in de regio en zijn verheugd om de samenwerking met hen aan te gaan. Alle voorbereidingen voor de start van de verkoop zijn vlot verlopen met hun team en we verwachten dat ze in de toekomst een essentieel onderdeel zullen worden van de Leguan-verkoop in dit deel van Europa. We zijn al een tijdje op zoek naar versterking van ons verkoopnetwerk in Europa, maar omdat we de afgelopen jaren in zo’n snelle fase zijn gegroeid, met alleen al vorig jaar bijna 70 procent omzetgroei, waren we genoodzaakt de meeste verkoopuitbreidingen uit te stellen plannen in nieuwe markten. Na het behalen van de eerste stappen van onze productie-uitbreidingsplannen, zijn we weer klaar om geleidelijk nieuwe partners te verwelkomen in ons distributienetwerk.”

Grolos chief executive Radovan Fatul voegde toe: “Leguan spinhoogwerkers hebben ultramoderne functies zoals het geavanceerde automatische nivelleringssysteem en de hoogste rijsnelheden van alle spinhoogwerkers. We denken dat de markt klaar is voor Leguan, aangezien er in het hele land veel projecten zijn die baat zouden hebben bij verhoogde efficiëntie bij het werken op hoogte.”

Overig nieuws