Easy Lifts levert aan China

De Italiaanse spinhoogwerkerfabrikant Easy Lift heeft twee R160BA-rupshoogwerkers van 16 meter geleverd aan Yangtze River Three Gorges Equipment & Materials, een dochteronderneming van de China Three Gorges Corporation (CTG).

De units werden verkocht en geleverd via het verkoopbedrijf Yacontee Aerial Work Platform, dat in samenwerking met de fabrikant de openbare aanbesteding had gewonnen.

De twee units, die zijn voorzien van een enkele stijgbuis, een driedelige giek en jib, worden elektrisch aangedreven door lithiumbatterijen met een werkhoogte van 15,6 meter en een maximale reikwijdte van 8,5 meter met 80 kg in het platform en 7,5 meter met 120 kg, terwijl de maximale capaciteit is 200 kg op 6,5 meter. Standaardspecificatie omvat 320 graden zwenken en 180 graden platformrotatie. De totale breedte is 890 mm, de totale lengte 4,2 meter met verwijderde mand, terwijl het totale gewicht 2.100 kg is.

CTG, eigendom van de staat, werd in 1993 opgericht om zich te concentreren op de ontwikkeling en exploitatie van grootschalige waterkrachtcentrales en is uitgegroeid tot de grootste groep voor schone energie in China en de grootste onderneming voor de ontwikkeling van waterkrachtcentrales ter wereld. Haar belangrijkste activiteiten omvatten de bouw en internationale investeringen in de ontwikkeling van hernieuwbare energie in wind- en zonne-energie, samen met de ontwikkeling en het gebruik van waterbronnen, en het leveren van professionele technische diensten aan de sector.

Het beroemdste project waaraan het zijn naam ontleent, was de Drieklovendam, gebouwd om het potentieel van het waterbassin van de Yangtze-rivier te benutten. Tegenwoordig is het actief in 47 landen.

Yakontee, gevestigd in Shanghai, werd opgericht in 2005 en biedt een breed scala aan hoogwerkers van Haulotte, Holland Lift, ATN en een reeks in Italiƫ gebouwde Dino-aanhanger- en hoogwerkers voor vrachtwagens, evenals Easy Lift spinhoogwerkers.

Overig nieuws