Nieuwe AWP-directeur voor Magni

Patrick Degen

Magni Telehandlers heeft Patrick Degen aangesteld als business unit director hoogwerkers.

Hij zal in eerste instantie verantwoordelijk zijn voor de verkoop en distributie van Magni-hoogwerkers, masthoogwerkers en schaarliften in Frankrijk, de Benelux, Zweden en Spanje, hoewel het bedrijf de lijst met landen waar het zijn hoogwerkerlijn actief op de markt brengt, steeds verder uitbreidt.

Magni zei: Patrick Degen zal voor de markt voor hoogwerkers zorgen, gezien zijn geweldige ervaring in de sector en een diepgaande kenner van het product en de markt voor hoogwerkers.”

Degen, een veteraan op de markt voor hoogwerkers en verreikers, werkte voor Magni bij de Zwitserse fabrikant Amman, waar hij de afgelopen vijf jaar verantwoordelijk was voor de Franse verkoopactiviteiten. Hij begon zijn carrière eind 1990, werkte in het zuidwesten van Duitsland bij een autogroothandel en vervolgens bij een servicebedrijf, voordat hij in 1993 bij Haulotte in dienst trad als districtsverkoopmanager voor Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Hij was feitelijk verantwoordelijk voor de lancering van de Franse fabrikant op de Duitse markt.

Na vijf jaar de aanwezigheid van het bedrijf op de Duitse markt gevestigd te hebben, richtte hij een volledige dochteronderneming op – Haulotte Germany, en leidde het bedrijf gedurende ongeveer 14 jaar, waarbij hij in 2005 de extra verantwoordelijkheid voor Haulotte Benelux op zich nam, terwijl hij ook zorgde voor verkoop en service in Tsjechië en Slowakije. In 2013 vertrok hij naar Wacker Neuson als algemeen directeur van de Franse dochteronderneming. Twee jaar later stapte hij over naar Case Construction als zakelijk directeur voor Frankrijk en verliet het bedrijf in 2018 voor Amman.

Hoogwerkers van het merk Magni worden gebouwd door Dingli in China, maar de Italiaanse fabrikant speelde een belangrijke rol bij het ontwerp en de engineering van verschillende modellen in de serie Dingli/Magni-hoogwerkers.

Overig nieuws