Connecting Solutions wordt onderdeel van Traxgo

AddSecure neemt Connecting Solutions BV over als onderdeel van haar groeistrategie binnen haar nieuwe business unit Smart Mobility, waarvan Traxgo onder de vleugels van Clifford Group sinds september 2023 deel uitmaakt.

Volgens het bedrijf versterkt deze deal de positie en het marktaandeel van Traxgo in België en Nederland, in lijn met de langetermijngroeistrategie om de business unit Smart Mobility verder uit te breiden, zowel door organische groei als door overnames.

De business unit Smart Mobility van AddSecure biedt telematica- en bedrijfssoftwareoplossingen, gespecialiseerd in Mobile Security en Connected Mobility oplossingen. Het opereert onder de merken Clifford en Faringwell voor Mobile Security, en Traxgo voor Connected Mobility. Het in 2007 opgerichte Connecting Solutions, gevestigd in België, en haar dochteronderneming Business Track Nederland (of ‘BTN’) bieden ritadministratiediensten voor zowel belasting- als wagenparkbeheeroplossingen met informatie over de locatie van voertuigen (track and trace), monitoring en softwareapplicaties. De overname vormt een aanvulling op de huidige activiteiten op het gebied van Connected Mobility en zal worden geïntegreerd in het merk Traxgo.

“Deze deal versterkt niet alleen onze positie en vergroot het marktaandeel van Traxgo in België en Nederland, maar zorgt ook voor een robuust klantenbestand en opent een extra verkoopkanaal via distributeurs”, aldus Huibjan Braafhart, President Smart Mobility bij AddSecure.

“We zijn verheugd om de voortdurende ontwikkeling van Smart Mobility te ondersteunen. Deze overname onderstreept onze toewijding en is een belangrijk onderdeel van onze voortdurende groeistrategie”, aldus Stefan Albertsson, CEO van AddSecure.

Overig nieuws